BESTELERİNİZİ HAZIRLAMAYA BAŞLAYIN...

Türkiye’nin rakipsiz beste yarışması Kuşadası Altın Güvercin Beste Yarışması’nın 24.’sü başlıyor. Bestelerinizi hazırlamaya başlayın!

BESTELERİNİZİ HAZIRLAMAYA BAŞLAYIN...

 Türkiye’nin pop müziği alanında yaşayan geleneksel tek müzik yarışması olan Kuşadası Altın Güvercin Beste Yarışması’nın müzikal yolculuğu1985 yılının bir Temmuz akşamında Kuşadası’nda başlamıştır. Nitelikli ve geleneksel bir yarışma yaratmanın yalnız Kuşadası’na değil tüm Türkiye’ye yararlı olacağı inancını ile, Dönemin Kuşadası Belediye Başkanı Engin BERBEROĞLU, sunucu ve TV program yapımcısı Halit KIVANÇ, Organizasyon Komitesi Başkanı Ali Rıza TÜRKER, Sanatçılar Timur SELÇUK ve Erol EVGİN’in yer aldığı bu sohbette; planlanan müzik yarışmasının “beste ağırlıklı” olması uygun görüldü ve barışın sembolü güvercinden esinlenerek yarışmanın ismi “Altın Güvercin” olarak belirlendi. 

Bu yıl 24. kez düzenlenecek olan Kuşadası Altın Güvercin Beste Yarışması için geri sayım başladı. Türkiye’nin pop müzik alanında düzenlenen ilk ve tek beste yarışması olan Kuşadası Altın Güvercin Beste Yarışması’na 5-9 Temmuz tarihleri arasında dijital başvuru yapılabileceği açıklandı. 

 

What's Your Reaction?

like
0
dislike
0
love
0
funny
0
angry
0
sad
0
wow
0